SARRIS
TRAVEL AGENCY


71 - 73 Academias St.,
106 78 Athens
Tel 210 38 08 274,
210 38 34 087,
Fax 210 38 45 374


 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ - ΟΝΔΟΥΡΑ ΜΠΕΛΙΖ, ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΠΑΝΑΜΑΣ

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

2011

 ΗΜΕΡΕΣ 20

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ

Συγκέντρωση στις 07.00΄ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πτήση στις 08.30΄ με Iberia, και μέσω ενδιάμεσων σταθμών (Μαδρίτη, Μαϊάμι) φθάνουμε τα μεσάνυχτα στην πρωτεύουσα του Παναμά, την Πόλη του Παναμά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ

Στις 11.00 θα αναχωρήσουμε για την επίσκεψη της διάσημης διώρυγας στο σημείο Μιραφλόρες με θέαμα μοναδικό, ιδιαίτερα εάν βρεθούμε τη στιγμή που τα μεγάλα πλοία από τον Ειρηνικό Ωκεανό μπαίνουν στη διαδικασία της ανύψωσής των για να φθάσουν στο επιθυμητό υψόμετρο, να ταξιδέψουν στο τεχνικό κανάλι με φυσικό νερό και να καταλήξουν στον Ατλαντικό Ωκεανό για μια αντίστοιχη διαδικασία καθόδου. Εάν είμαστε τυχεροί σε πέρασμα πλοίου καθήμενοι στις κερκίδες μπροστά ακριβώς στο κανάλι, θα απολαύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά κατορθώματα και ταυτόχρονα υπερθεάματα του σύγχρονου κόσμου. Στη συνέχεια μέσω της δορυφορικής πόλης Μπαλμπόα θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζουν ο Καθεδρικός Ναός, η Γαλλική πλατεία και το Προεδρικό Ανάκτορο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον πρώτο οικισμό που έκτισαν οι Ισπανοί και τον κατέστρεψε ολοσχερώς ο Άγγλος πειρατής Κάπτεν Μόργκαν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ

Αεροπορική ημερήσια εκδρομή στα νησιά του Αρχιπελάγους της Καραϊβικής Σαν Μπλας, όπου και θα γνωρίσουμε την φυλή Κούνιας με τα υπέροχα υφαντά τους. Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για το κράτος της Κόστα Ρίκα, που θεωρείται η Ελβετία της Κεντρικής Αμερικής. Άφιξη στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αφήνουμε τις αποσκευές μας και αναχωρούμε για μια πανέμορφη εκδρομή στην όμορφη παραλία του Ειρηνικού, Manuel Antonio. Επιστροφή στο Σαν Χοσέ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Γύρος πόλης αρχίζοντας με το εμπορικό κέντρο και τα κτίρια των Τραπεζών, δείγμα της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης. Συνεχίζουμε με την κεντρική λεωφόρο που κυριαρχούν το Κοινοβούλιο, το Εθνικό Θέατρο και η Πλατεία της Ελευθερίας. Συνεχίζουμε με το Εθνικό Πάρκο όπου δεσπόζουν το Εθνικό Μουσείο, η Βιβλιοθήκη της πόλης και το Πολιτιστικό κέντρο της. Τέλος καταλήγουμε μέχρι την πλατεία της Ισπανίας, όπου τα 4 σιντριβάνια της συμβολίζουν τη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, όπως επίσης και τη χώρα που κάποτε δέσποζε στις περιοχές αυτές, την Ισπανία. Αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Καρίγιο που απέχει 23 χλμ. από το Σαν Χοσέ. Επίσκεψη του πάρκου και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Ολοήμερη εκδρομή στο Εθνικό πάρκο του ηφαιστείου Irazu που απέχει 55 χλμ. από το Σαν Χοσέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ - ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την πρωτεύουσα της πανέμορφης Νικαράγουας, την ιστορική και θρυλική Μανάγκουα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. (Υπάρχει πιθανότητα τμήμα του αυριανού προγράμματος να πραγματοποιηθεί σήμερα)

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ

Πρωινή ξενάγηση του ιστορικού και μοντέρνου κέντρου της πρωτεύουσας που οι φοβεροί σεισμοί και ο σπαρακτικός εμφύλιος πόλεμος έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στη σημερινή μορφή της πόλης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Μασάγια με τους κρατήρες των ενεργών ηφαιστείων που δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο όλο τοπίο. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στη θαυμάσια αποικιακή πόλη της Γρανάδας, που βρίσκεται χτισμένη στις όχθες της Λίμνης της Νικαράγουας. Ξενάγηση στο θαυμάσιο ιστορικό κέντρο της πόλης και επιβίβαση σε πλοιάριο για μια μικρή κρουαζιέρα στην όμορφη σε φυσική ομορφιά λίμνη. Επιστροφή στη Μανάγκουα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ - ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ, το Σαν Σαλβαδόρ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Πρωινή γνωριμία με την πρωτεύουσα και αναχώρηση για την πανέμορφη ηφαιστειογενή λίμνη Κοατεπέκε. Το τοπίο είναι μαγευτικό προκαλώντας μας για πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες. Αναχώρηση για την αποικιακή πόλη της Σάντα Άννα. Περίπατος στα γραφικά στενά της με τα έντονα αποικιακά χαρακτηριστικά. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Σαν Σαλβαδόρ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ - ΜΠΕΛΙΖΕ ΣΙΤΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλύτερη πόλη του Μπελίζε (πρώην Βρετανική Ονδούρα), το Μπελίζε Σίτυ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΛΙΖΕ ΣΙΤΥ (ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΑΜΑΝΑΪ)

Επιβιβαζόμαστε σε ταχύπλοο σκάφος με προορισμό το μαγευτικό Λαμανάι, το οποίο και αποτελεί ένα από τα "κρυμμένα" βασίλεια των Μάγια. Η εικόνα της πυκνής βλάστησης του τροπικού δάσους και τα μνημεία θα μείνουν για πάντα μέσα στη μνήμη μας. Επιστροφή στο Μπελίζε Σίτυ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΛΙΖΕ ΣΙΤΥ - ΤΙΚΑΛ (ΦΛΟΡΕΣ)

Πρωινή οδική αναχώρηση για σύνορα με τη Γουατεμάλα. Μετά τον έλεγχο αναχωρούμε για το Τικάλ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που πιθανώς να βρίσκεται στη Φλόρες. Δείπνο. Διανυκτέρευση. Υπάρχει περίπτωση το σημερινό μας ταξίδι για Φλόρες να γίνει αεροπορικώς.

14η ΗΜΕΡΑ:ΤΙΚΑΛ (ΦΛΟΡΕΣ) - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

Αναχώρηση για το στο Τικάλ, που αποτέλεσε την ένδοξη πρωτεύουσα των Μάγια. Άφιξη στην ζούγκλα του Πετέν και ξενάγηση των κυριότερων τμημάτων του αρχαιολογικού χώρου που κυριαρχείται από επιβλητικά τέμπλα και που διαφέρει από όλους τους υπόλοιπους του είδους του μια και βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στη ζούγκλα. Αναχώρηση Φλόρες. Η διαδρομή μας θα διαρκέσει μία ώρα, είναι πανέμορφη και το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι δίπλα στη λίμνη Πετέν, όπου και θα έχουμε μια σύντομη στάση στο σημείο που το επιβλητικό βουνό δίπλα στη λίμνη σχηματίζει τη μορφή ενός Αλιγάτορα. Άφιξη στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, την Πόλη της Γουατεμάλας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.Υπάρχει περίπτωση η ξενάγησή μας στο Τικάλ να γίνει την προηγούμενη μέρα.

15η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ - ΤΣΙΤΣΙΚΑΣΤΕΝΑΓΚΟ - ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό Τσιτσικαστενάνγκο. Άφιξη στην πόλη και επίσκεψη της Εκκλησίας του Άγιου Θωμά, για να δούμε τα θρησκευτικά πιστεύω των Ινδιάνων να λαμβάνουν χώρα μέσα στην Καθολική Εκκλησία και πάνω στα "Tables" με κεριά. Όλα αυτά μέσα σε ένα φοβερό σύννεφο καπνού, που προέρχεται από το κάψιμο μεγάλων ποσοτήτων λιβανιού για το διώξιμο των κακών πνευμάτων, καταναλώνοντας ταυτόχρονα πολύ λικέρ για την ευχαρίστηση των Αγίων. Χρόνος ελεύθερος για τη γραφική αγορά της πόλης, που την ημέρα αυτή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο χρώμα. Αναχώρηση για μία από τις ωραιότερες λίμνες του κόσμου, τη Λίμνη Ατιτλάν, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1500 μ. Άφιξη στην πιο σημαντική πόλη της λίμνης το Παναγιασέλ.

16η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ

Επιβίβαση σε πλωτό και αναχώρηση για ένα υπέροχο ταξίδι στη λίμνη η οποία περιβάλλεται από τα εκπληκτικά ηφαιστειογενή βουνά, Ατιτλάν, Σαν Πέδρο και Τολιμάν. Αποβίβαση στο γραφικό Σαντιάγκο Ατιτλάν, όπου ο περίπατός μας ανάμεσα στους ιθαγενείς κατοίκους της μικρής αυτής πόλης θα παραμείνει για πάντα στην μνήμη μας. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τις αγορές σας σε αναμνηστικά και υφαντά. Επιβίβαση και πάλι στο πλωτό μας για την επιστροφή μας στο Παναγιασέλ. Απόγευμα ελεύθερο στη γραφική αυτή πόλη όπου η αγορά των κατοίκων, τα ψαρομάγαζα στις όχθες της λίμνης και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ - ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

Αναχωρούμε για την παλαιά πρωτεύουσα της χώρας τη γραφική Αντίγκουα Γουατεμάλα, την πόλη που έχει υποστεί τρομερά κτυπήματα στο παρελθόν από καταστρεπτικούς σεισμούς κάτι που φαίνεται σε όλο του το μέγεθος στον Καθεδρικό ναό. Το τοπίο είναι φανταστικό αφού βρισκόμενοι στο κέντρο της πόλης περιβαλλόμαστε από τα τρία επιβλητικά ηφαίστεια Fuengo, Agua, Acatenango. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πανέμορφης πόλης που διατηρεί τα αποικιακά χαρακτηριστικά της μέχρι και σήμερα. Αναχώρηση για την Πόλη της Γουατεμάλας. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ - ΚΟΠΑΝ (ΟΝΔΟΥΡΑ)

Πρωινή αναχώρηση για να ταξιδέψουμε οδικά στο μοναδικό Κοπάν, που βρίσκεται στην Ονδούρα αμέσως μετά τα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Με την άφιξή μας επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί την κορύφωση του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του πολιτισμού των Μάγια, από πλευράς διασωθέντων σε καλή κατάσταση μνημείων. Ξενάγηση στα πιο σημαντικά τμήματα αρχαιολογικού χώρου του Κοπάν, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμούς των Μάγια σε ολόκληρη τη Μεσοαμέρικα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΠΑΝ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

Πρωινή αναχώρηση για να επιστρέψουμε και πάλι στην Πόλη της Γουατεμάλας, όπου με την άφιξή μας αρχίζει η γνωριμία μας με αυτή με Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο, τα Δικαστήρια, την περίφημη τράπεζα της Γουατεμάλας με την εκπληκτική γλυπτή διακόσμηση και συνεχίζουμε με το Ταχυδρομείο, τις Τηλεπικοινωνίες, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία του ιστορικού κέντρου. Επισκεπτόμαστε τον Καθεδρικό ναό, ενώ στην περιοχή δεσπόζει το Εθνικό Παλάτι. Συνεχίζουμε με την λεωφόρο των μεταρρυθμιστών και την λεωφόρο της Αμερικής και καταλήγουμε στην πανάκριβη και προκλητικά όμορφη αστυνομοκρατούμενη κατοικήσιμη περιοχή, όπου βρίσκονται οι βίλες των ιδιοκτητών των Μεγάλων Τραστ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροπλάνο όπου μέσω ενδιάμεσων σταθμών θα βρεθούμε την επομένη μέρα στην Αθήνα.

21η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το βράδυ φθάνουμε στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

ΤΙΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ)

ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΑΤΟΜΩΝ: 5.000 ΕΥΡΩ

                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 800 ΕΥΡΩ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινα δωμάτια με ντους. Στην πόλη του Μπελίζε μπορεί να χρησιμοποιηθεί Λοτζ
  • 18 πρωινά και 18 δείπνα. Μερικά από τα δείπνα μπορεί να δοθούν σαν γεύματα
  • Είσοδοι σε χώρους, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Φόροι, ασφάλεια
  • Αρχηγός

Παρατήρησεις:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να υποστεί την οποιαδήποτε αλλαγή, η οποία κυρίως προέρχεται από τις διαθέσιμες πτήσεις τις ημέρες πραγματοποίησης του ανωτέρω προγράμματος.

  • Πρέπει να πληροφορηθείτε από τις επίσημες υγειονομικές αρχές της χώρας μας, για επιδημίες που υπάρχουν στα μέρη που αναφέρονται στο πρόγραμμα όπως επίσης και για την προληπτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσετε.

Ισχύουν όλοι οι "Γενικοί Όροι Συμμετοχής" του γραφείου μας